Gürkan Bey Merhaba,
Evde peynir yapımını araştırırken blog unuzu gördüm ve hepsini okudum. Çok faydalı oldu, fakat bazı sorularım var size. Yarım yamalak iş yapmayı sevmediğimden, tam olarak hazırlanmak ve öyle başlamak istiyorum.
Peynir kültürü olarak HM05, R703 ve STB01 bulabildim. İlk etapta klasik beyaz peynir yapmak istiyorum, başlangıç için hangi kültürü önerirsiniz?
Bu kültürler 50 ünitelik ambalajlarda ve 2 tekne (2000-2200 Lt.) süt için. Bunları nasıl seyreltebilirim?. Açıp çok azını kullanırsam nasıl saklayabilirim? Sanırım saklamak zor çünkü açmadan önce alkolle ambalajı silerek temizleyin diyor, saklarken kontamine olmamasını nasıl sağlarım? Blogunuzda sütle karıştırıp küp şeklinde dondurulabileceğinden bahsetmişsiniz ama bu kadar hacimli bir karışım yapma veya saklama şansım maalesef yok
Şirden mayasını sadece ticari ambalajda bulabildim, benim için çok fazla. Ev tipi maya ise içeriğinde "Rhizomucor miehei suşlarından elde edilmiş proteolitik enzim" olan bir maya bulabildim. Bu uygun mudur?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, ben bu arada diğer ekipmanları toplamaya devam edeyim.