Author Topic: Zijn er meer Nederlanders op dit forum?  (Read 832 times)

Offline hoeklijn

  • Old Cheese
  • *****
  • Location: The Netherlands
  • Posts: 691
  • Cheeses: 43
  • Say cheese!!
Zijn er meer Nederlanders op dit forum?
« on: October 26, 2011, 08:03:21 AM »
Ik ben hier zelf nog nieuw en ik ben redelijk nieuw op het gebied van kaas maken. Het is puur een hobby van mij en omdat er in Nederland voor zover mij bekend geen forum op dit gebied is (hoezo zijn we kaaskoppen?) ben ik o.a. hier terecht gekomen.
Ik ben heel erg benieuwd of er meer Nederlanders of Nederlands taligen op dit forum zitten....
- Herman -


Guests, join the CheeseForum.org community to remove this ad.


Offline NW Fromager

  • Medium Cheese
  • ***
  • Location: Seattle, WA
  • Posts: 34
  • Cheeses: 1
  • Not even Wensleydale?
Re: Zijn er meer Nederlanders op dit forum?
« Reply #1 on: October 26, 2011, 12:52:36 PM »
Welkom! Ik ben ook nieuw hier. Ik ben zelf niet Nederlands, maar mijn vrouw groeide op in Lisse. Ze mist de echte Nederlandse kazen (geen Uniekaas, bah!), dus ik hoop sommige soorten te kunnen maken voor haar.
« Last Edit: October 27, 2011, 08:10:53 PM by NW Fromager »
“Poets have been mysteriously silent on the subject of cheese.”
~ G.K. Chesterton

Offline hoeklijn

  • Old Cheese
  • *****
  • Location: The Netherlands
  • Posts: 691
  • Cheeses: 43
  • Say cheese!!
Re: Zijn er meer Nederlanders op dit forum?
« Reply #2 on: November 01, 2011, 10:32:46 AM »
Hallo, voor iemand die niet uit Nederland komt spreek (schrijf) je goed Nederlands!
Ik kom zelf uit de omgeving Gouda/Hazerswoude, dus net als Lisse in de Randstad.
Gelukkig kan ik hier volop aan verse koeienmelk en geitenmelk komen.
Naast Goudse kaas maak ik o.a. feta, Cabra al Vino, Cotswold en afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste Brie aangesneden.  Dat was voor het eerst dat ik een "schimmelkaas" had gemaakt, maar dit is zeker de moeite waard.
- Herman -

Offline Hansadutta

  • Medium Cheese
  • ***
  • Location: Holland
  • Posts: 49
  • Cheeses: 13
  • I like watching other people's cheeses
Re: Zijn er meer Nederlanders op dit forum?
« Reply #3 on: April 19, 2013, 05:55:05 AM »
Dag Herman,

Ik ben net nieuw op dit forum en een aantal mensen meldden me dat er nog een nederlander op het forum huist die lekkere kazen maakt en een goed gevoel voor humor heeft. En Herman heet.
Ik ben net begonnen met kaas maken (4 stuks tot nu toe) en ik heb er erg veel lol in. Dit forum is zijn gewicht in goud waar.

Hans

Offline hoeklijn

  • Old Cheese
  • *****
  • Location: The Netherlands
  • Posts: 691
  • Cheeses: 43
  • Say cheese!!
Re: Zijn er meer Nederlanders op dit forum?
« Reply #4 on: April 19, 2013, 09:45:52 AM »
Hallo Hans, welkom op dit forum, vanuit de omgeving Gouda! Er zijn inderdaad niet zo veel Nederlanders op dit forum. Heb je de beschikking over verse melk of gebruik je supermarktmelk? En wat voor kaas maak je? Waar haal je je spullen zoals culturen vandaan? Ik heb net het forum geopend in "antwoorden op eigen posts", dus waarschijnlijk zal ik je naam wel bij de nieuwe posts tegenkomen.

groet, Herman
- Herman -


Guests, join the CheeseForum.org community to remove this ad.


Offline Hansadutta

  • Medium Cheese
  • ***
  • Location: Holland
  • Posts: 49
  • Cheeses: 13
  • I like watching other people's cheeses
Re: Zijn er meer Nederlanders op dit forum?
« Reply #5 on: April 19, 2013, 11:20:22 AM »
Hoi Herman,

Ik kom uit de buurt van Amsterdam en per toeval kwam ik er achter dat er vlak bij me in de buurt een melktap staat waar ik verse melk kan halen. Ik ben eigenlijk in deze hobby terecht gekomen via het wijnmaken wat ik al wat langer doe. Over het algemeen doe ik dat met sappen die ik uit de supermarkt haal dus daar kun je je vraagtekens bij zetten maar het smaakt me prima.
Voor de spullen om wijn te maken ga ik altijd naar brouwmarkt in almere. Het zou me verbazen als je die naam niet kent. Daar heb ik dus ook de spullen vandaan voor het kaasmaken. Hoewel ik daar vooralsnog niet al teveel in heb geinvesteerd. Dat zal nog wel komen.
Zoals gezegd ben ik nog maar net begonnen. Ik heb 2 keer een gouda gemaakt vanuit het boekje kaas je kaasje. Later ben ik op het web nog een stuk of wat andere recepten tegen gekomen voor gouda en in de meeste recepten wordt ongeveer 10x zoveel gewicht gebruikt bij het persen dan in het recept dat ik heb gebruikt. We wachten het resultaat maar geduldig af.
Verder heb ik een poging gewaagd tot een caerphilly en een tomme de pyrénées. Wat de volgende wordt weet ik nog niet. De keuzes lijken onbeperkt maar ik ga wel iets proberen dat nog niet al te ingewikkeld is.

Groet
Hans