CheeseForum.org ยป Forum

GENERAL BOARDS => Webmaster's Board => Topic started by: Webmaster on June 26, 2011, 03:58:44 PM

Title: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Webmaster on June 26, 2011, 03:58:44 PM
Upgraded the forum software from SMF 2 Release Candidate 2 to latest SMF 2 "Gold" for optimal security and functionality.

Any problems please reply to this thread, John.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: mtncheesemaker(Pam) on June 26, 2011, 08:34:05 PM
Thank you, John!
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: MrsKK on June 26, 2011, 10:17:27 PM
As always, many thanks for all the work you do for us.  I certainly hope that you spend as much time making cheese for yourself as you do keeping all of us cheeseheads in good forum!
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Bishop on June 27, 2011, 05:19:45 AM
Great work John, Thanks
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Victor on June 27, 2011, 08:48:23 AM
have lost my password 2 times so far. glitch or not? thanks for your work. vic

3times now
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Boofer on June 27, 2011, 08:54:25 AM
When replying to a message, what you're typing doesn't word-wrap but continues off the right side of the text window. If you want to glance at what you've already typed, you can't because the initial part of your message is over on the left side of the page. I haven't found a slider bar to get back to the left side. I don't think this is supposed to work this way. I'm typing this now and have no clue what I've already typed. Hope it was good.

I see the CheeseForum title page has changed dramatically as well.

You have a broken link at the bottom of your initial post.

There seems to be a 5 hour difference in posting time relative to my computer real time.

I see member Judy's Post #3 has a different subject line and it isn't "Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold".
Hers is (http://cheeseforum.org/forum/index.php/topic,7473.msg53452.html#msg53452)

-Boofer-
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Webmaster on June 27, 2011, 12:28:53 PM
Thanks all, Boofer, good (bad) OK its not just me having post edit screen scroll to right. I have a query in on that with forum company.

I'm not sure which title page you mean, if website then yes I changed that a while back.

Thanks on link in my siganture, will fix.

On 5 hours, just changed the forum clock, hopefully time is good now (note users have to set their own time zone).

On judy's post, hopefully she posted it in this thread, I've moved it now, otherwise bigger problem.

Keep em coming.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Boofer on June 27, 2011, 06:54:44 PM
Thanks for being so attentive. You 'da Man!  8)

Edited: Hey, the post time is right on now!  ;)

One more thing I neglected to mention...there's something glitched/smudged on the "Reply" button.

-Boofer-
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: MrsKK on June 27, 2011, 10:32:21 PM
Weird - I've been on both last night and tonight and am not seeing the word wrapping issue that you note, Boofer.  Hmmm...
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Webmaster on July 02, 2011, 12:52:39 PM
I'm getting same word wrap as Boofer when I use Microsoft Internet Explorer ver 9.

Just upgraded two files, looks like that wrap problem is still here . . . will have to work on further.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: steampwr8 on July 02, 2011, 06:46:46 PM
Should have replied here, didn't find the thread until after.....Avitars and cheeses have been replaced by the dreaded red X.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Susan on July 03, 2011, 05:59:24 AM
red Xs for me too.  I thought it was my computer.
Susan
Title: !
Post by: ArnaudForestier on July 03, 2011, 07:04:37 AM
Word wrap is good to go - thanks for fixing this, John! :)
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: John (CH) on July 03, 2011, 08:54:06 AM
Hmmm, Cheeses & Avatars work for me, but my post editing box still scrolls off screen to right. I'm using MS internet Explorer 9 and just cleared my cookies but same problem.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: ArnaudForestier on July 03, 2011, 09:14:43 AM
That's weird, John.  If it helps, I'm in FF 5.0.  And since this morning, my word wrap has been A-OK.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: steampwr8 on July 03, 2011, 09:39:08 AM
I am using IE8 and W7, cleared with delete all and restarted, still red x's.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Webmaster on July 03, 2011, 11:17:33 AM
steampwr8, thanks.

Have just reinstalled latest version of forum software, hopefully all OK now.

1) For those like me whose post text box scrolls off right of screen, delete your internet browser's history/cache/cookies, if you are using Microsoft Internet Explorer 9 like me, when you go to delete, ensure you click off the "Preserve Favorites website data" button at top of delete options page (duh to me).

2) For member's post counts, we used to have 1 (few posts) to 5 (lots of posts) little cheese wedges, these are now squares, I'll fix these tomorrow.

Please report any other bugs in this thread, thx!
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Boofer on July 03, 2011, 11:22:37 AM
Okay, I've tried Google Chrome, Firefox, and IE and they all show the cheeses as little rounded-corner squares, orange for the common folk and red for the WebMaster. As I type this, the word-wrap is corrected while I'm using IE. I'll try in another browser and see if it works there as well.

-Boofer-
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Boofer on July 03, 2011, 11:24:52 AM
The cheese icon problem remains. At least they aren't asterisks like I saw yesterday. So is the word-wrap run-on end-of-line thing a thing of the past? Apparently so, because it works just fine in Chrome.

Thanks, John.

-Boofer-
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: John (CH) on July 03, 2011, 01:18:22 PM
Thx Boofer for checking, will change the squares indicating # of posts tomorrow, John.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: ArnaudForestier on July 03, 2011, 03:34:38 PM
FWIW, I'm seeing yellow squares, and as I mentioned, no issues with word-wrap any longer, working fine.  FF 5.0 here, no chrome.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: steampwr8 on July 03, 2011, 09:56:55 PM
FIXED!!

ThanX
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Susan on July 04, 2011, 07:25:54 AM
Mostly fixed for me.  I also see the yellow boxes.  The only Red X is my own avatar at the top left where it says 'Hello susannky'.  Maybe I should just reload it?
Susan
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Sailor Con Queso on July 04, 2011, 08:16:15 AM
FYI I am using Google Chrome and still having problems with word wrap.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: mtncheesemaker(Pam) on July 04, 2011, 08:24:04 AM
I see blue boxes with ? inside, but the word-wrapping is gone.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Webmaster on July 04, 2011, 09:54:05 AM
@steampwr8, good.

@susansky, via my admin account I just checked your Forum Profile and it is set at no avatar, don't know why hopefully one off, please upload (better than linking via a URL in case link changes and fails).

@Sailor, I also had same problem until I deleted my cookies etc, suggest you do the same (sorry but I don't know which file was saved by Chrome).

@Pam, where are you seeing the blue boxes with ? inside and can you delete your cookies etc to see if it goes away?

Sorry about this, John.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: mtncheesemaker(Pam) on July 04, 2011, 11:01:08 AM
I see the blue boxes where the cheeses used to be. Do I delete the cookies in CF or in my browser? (Not a computer whiz!  :P)
Also, I've noticed that when people try to post a little face icon, I see the symbol, not the face. Maybe a cookie thing too?
Thanks.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Webmaster on July 04, 2011, 12:04:56 PM
Pam, you need to delete via your internet browser, in my Microsoft Internet Explorer version 9 I went to a website other than CFO, then clicked Menu bar Tools > Internet Options > General Tab > Delete > then select what I want to delete including for my browser unselecting the top "Presever favorites website data" then pressing the delete key.

I think you mean Smiley's, which are different faces you can insert in your posts like the one with the tongue you put in your post above. I haven't noticed a problem with them.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Sailor Con Queso on July 04, 2011, 12:11:19 PM
John,

FYI - in Google Chrome, if you hit the F5 key to refresh the screen, word wrap returns to normal. That may solve several problems in Chrome, Firefox, or Explorer. So if someone is having problems, they should hit the F5 and see if it clears things up.
Title: Re: Upgraded Forum Software To Latest version SMF 2.0 Gold
Post by: Boofer on July 04, 2011, 12:38:53 PM
John,

FYI - in Google Chrome, if you hit the F5 key to refresh the screen, word wrap returns to normal. That may solve several problems in Chrome, Firefox, or Explorer. So if someone is having problems, they should hit the F5 and see if it clears things up.
But that's not a fix, just a workaround since it just reposts the screen information. The word-wrap should occur automatically while you're typing and not because of a manual screen reload.

It's funny...I tried this whole thing yesterday with the big three browsers and they all seemed clean with the word-wrap problem eliminated. Just now it looks like Firefox is showing the problem again.

Are we having fun yet?

-Boofer-